le 25 octobre, 2014

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Communiqués de presse

Groups Welcome Ontario Environmental Commissioner’s Call for Action on Genetically Engineered Alfalfa

Press Release
National Farmers Union, Canadian Biotechnology Action Network
Thursday October 9, 2014

Groups unite to call on Brazil to deny application to legalize genetically engineered eucalyptus trees

Press Release from the Campaign to STOP Genetically Engineered Trees
4 September 2014

New York –Two letters [1, 2] signed by hundreds of organizations from around the world were delivered today to the Brazilian National Technical Biosafety Commission (CTNBio) calling on them to deny a pending request by the FuturaGene Corporation to commercially release genetically engineered (GE) eucalyptus trees [3] in Brazil. This occurred in the capital Brasilia during a CTNBio public hearing on the FuturaGene request. CTNBio is the Brazilian governmental institution charged with authorizing commercial release of GMOs (genetically modified organisms) in that country.

Une étude sur les dangers liés aux OGM appelle à une révision complète des règlements sanitaires au Canada

25 juin 2014

Le Réseau canadien d’action sur les biotechnologies (RCAB) demande aujourd’hui à Santé Canada d’établir un moratoire sur l’autorisation de mise en marché des nouveaux aliments génétiquement modifiés (OGM), pendant qu’il réévalue la sécurité de ceux déjà commercialisés et qu’il initie une révision complète du système de réglementation en vigueur.

Genetically Engineering Poplars for Paper and Biofuels Condemned

Industry Hype & Misdirected Science Undercuts Real Energy/Climate Solutions

April 9, 2014

GM Fish Company Seeks Food Safety Approval in Canada

March 10, 2014. Canadians have confirmation that AquaBounty has asked for approval of its genetically modified (GM) salmon for human consumption in Canada.

Les détaillants face aux demandes des consommateurs qui souhaitent retirer le maïs sucré OGM

26 Février 2014. Ottawa. Les principales chaînes d'épicerie du Canada ont encore été rappelé à l’ordre par leurs consommateurs à propos des OGM dans leurs magasins et en particulier sur le maïs sucré génétiquement modifié.

L’approbation des œufs de poissons GM au Canada menace l’environnement

Le 25 novembre 2013 (Ottawa) – L’approbation de la production commerciale d’œufs de saumon de l’Atlantique du Canada génétiquement modifiés (GM) est une décision alarmante qui met en lumière le Canada comme la source de risques pour l’environnement, affirme le Réseau Canadien d’action contre les biotechnologies (RCAB) et Islanders Say No to Frankenfish, un groupe de l’Île-du-Prince-Édouard où la compagnie AquaBounty, voulant commercialiser le saumon, se trouve.

Complaint in Panama Raises Concerns About GM fish Research in Canada

November 21, 2013. Ottawa. The Environmental Advocacy Center of Panama (Centro de Incidencia Ambiental de Panama or CIAM) today submitted a complaint to the National Environmental Authority in Panama alleging that the U.S. company AquaBounty is in breach of environmental regulations in its research and development of genetically modified (GM) Atlantic salmon.

New study: GMO sweet corn rare in U.S. supermarkets

Nov. 14, 2013, Friends of the Earth U.S.

http://www.foe.org/news/news-releases/2013-11-new-study-gmo-sweet-corn-rare-in-us-supermarkets

WASHINGTON, D.C. – A first-of-its-kind investigation to look for genetically modified sweet corn in the United States has yielded surprising results: Monsanto’s (NYSE: MON) first direct-to-consumer product, a genetically engineered sweet corn, appears to be a flop in the U.S. market.

Du maïs sucré OGM découvert au Québec

Québec, le 30 octobre 2013 — Suite à la diffusion, hier soir, de l’émission à Télé-Québec sur la découverte de maïs sucré génétiquement modifié (OGM) dans les étalages de nos épiceries cet été, Vigilance OGM s’inquiète de l’arrivée de cet aliment directement dans l’alimentation humaine. Habituellement, les OGM* entrant dans notre alimentation proviennent de la consommation de produits transformés, notamment par les produits issus de la production animale nourris aux OGM : lait, œuf et viande.

« En l’absence d’étiquetage obligatoire au Québec, il est difficile de savoir si le blé d’inde que vous avez consommé était génétiquement modifié », a déclaré André Nault de Vigilance OGM.

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